Terapialaser

Terapialaseria käytetään esimerkiksi kivun hallinnassa

Terapialaser soveltuu esimerkiksi akuutin tai kroonisen kivun hoitoon sekä erilaisten hermo- ja ihosairauksien parantamiseen. Eläinklinikka EHYTissä on käytössä huippuluokan Companion-terapialaser.

Mitä laser on?

Laser on valoa, jossa on vain yhtä aallonpituutta ja jolla on kudoksiin biologista vaikutusta. Eritehoisia laserlaitteita käytetään erilaisiin tarkoituksiin. Matalatehoisilla lasereilla saadaan aikaan akupunktio-tyyppistä vaikutusta ja tehokkaimpia lasereita käytetään kirurgiassa. Terapialaser ei vaurioita kudoksia.

Miten terapialaser vaikuttaa?

Terapialaser lievittää kipua mm. lisäämällä endorfiinien tuotantoa ja vaikuttamalla suoraan hermosolujen toimintaan sekä vähentämällä turvotusta. Se edistää kudosten paranemista vaikuttamalla haavojen kaikkiin paranemisvaiheisiin. Terapialaser lisää solujen aineenvaihduntaa ja hidastaa bakteerien kasvua.

Mihin terapialaseria käytetään?

Terapialaseria käytetään mm akuutin ja kroonisen kivun hallinnassa, ihotulehdusten hoidossa, lihas- ja hermovammojen hoidossa, anaalirauhasongelmissa, haavahoidossa, korvatulehduksissa ym. Mm leikkauspotilaan haavan käsittely terapialaserilla nopeuttaa paranemista.

Terapialaseria EHYT-Klinikalla käyttävät eläinlääkärit, fysioterapeutit sekä klinikkaeläinhoitajat eläinlääkärin valvonnassa. Hoitoja käytetään sekä koirille että kissoille. Hoito on eläimelle kivuton ja parhaimmillaan rentouttava kokemus.

Miten monta hoitokertaa tarvitaan?

Haavahoidoissa jo kertahoito voi olla riittävä, mutta akuuteissa kiputilanteissa yleensä tarvitaan 2 – 4 hoitokertaa ja kroonisessa kivussa 2 – 6 kertaa tapauksesta riippuen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »