02 7221 221

AUKIOLOAJAT

MA & KE klo. 8.00 - 20.00

TI, TO & PE 8.00-18.00

(LA 8.00-16.00)

Huom! Kesälauantait suljettu 15.6. alkaen

Tervetuloa!

TULEVAT TAPAHTUMAT

 7.8. Silmätarkastuspäivä

Haku:

Punkkien häätö ja ehkäisy

31.03.2019

Kevät etenee ja kesä lähenee..

Puutiaiset lähtevät liikkeelle, kun lämpötila nousee yli 5 asteen, joten on aika aloittaa ns punkkitarkastukset ja suunnitella lemmikkien suojaaminen puutiaisilta. Punkkien häätöön ja ehkäisyyn oon olemassa erilaisia vaihtoehtoja: pantaa, tablettia sekä ihoon laitettavaa liuosta. Osa vaihtoehdoista on reseptilääkkeitä osa ns. vapaankaupan tuotteita. Reseptilääke edellyttää eläinlääkärin määräystä, resepti voidaan kirjoittaa eläimelle joka on käynyt eläinlääkärissä kuluneen vuoden sisällä.

Borrelia-rokote

Puutiaista vastaan ei voida rokottaa, mutta borrelioosiin on koirille saatavissa rokote, jota suositellaan lähinnä paljon tunnetuilla punkkialueilla oleskeleville koirille. Ihmisten ”punkkirokote” suojaa puutiaisaivokuumeelta.

Mitä tehdä jos punkki on ehtinyt kiinnittyä?

Jos kaikesta huolimatta puutiainen on ehtinyt kiinnittyä ihoon, se kannattaa sieltä poistaa. Ei rasvalla eikä litistämällä vaan jollakin tähän kehitetyllä laitteella. Punkkipihdeillä ja –taltoilla on omat suosijansa, mutta oma ehdoton suosikkimme klinikalla on punkkilasso: silmukka punkin kiinnittymiskohdan ympärille, lasso tiukaksi ja pieni kiertoliike ja se on siinä. Punkkilassoja on myytävänä klinikan myymälässä.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri sinun lemmikillesi sopiva valmiste!