Sisältö

1. Perusterveydenhoito yleisesti

2. Punkkien häätö ja ehkäisy

3. Kynsien leikkaus

4. Tunnistusmerkintä ja lemmikkipassi

5. Vesiterapia, fysioterapia vai hieroja?

Perusterveydenhoito yleisesti

Klinikaltamme saat lemmikillesi kaikki perusterveydenhuollon palvelut 

Eläinklinikka EHYT palvelee kaikissa eläinten perusterveydenhoitoon liittyvissä asioissa. Perusterveydenhoitoon kuuluvat esimerkiksi rokotukset, oikea ruokavalio ja loishäädöt. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa kaikissa lemmikkisi terveyteen liittyvissä asioissa - aina turvallisesti ja luotettavasti huomioiden eläimen yksilöllisyyden.

Punkkien häätö ja ehkäisy

Puutiaiset lähtevät liikkeelle kun lämpötila nousee yli 5 asteen, joten on aika aloittaa ns punkkitarkastukset ja suunnitella lemmikkien suojaaminen puutiaisilta. Punkkien häätöön ja ehkäisyyn oon olemassa erilaisia vaihtoehtoja: pantaa, tablettia sekä ihoon laitettavaa liuosta. Osa vaihtoehdoista on reseptilääkkeitä osa ns. vapaankaupantuotteita. Reseptilääke edellyttää eläinlääkärin määräystä. Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri sinun lemmikillesi sopiva valmiste.

Borrelia-rokote

Puutiaista vastaan ei voida rokottaa, mutta borrelioosiin on koirille saatavissa rokote, jota suositellaan lähinnä paljon tunnetuilla punkkialueilla oleskeleville koirille. Ihmisten ”punkkirokote” suojaa puutiaisaivokuumeelta.

Mitä tehdä jos punkki on ehtinyt kiinnittyä?

Jos kaikesta huolimatta puutiainen on ehtinyt kiinnittyä ihoon, se kannattaa sieltä poistaa. Ei rasvalla eikä litistämällä vaan jollakin tähän kehitetyllä laitteella. Punkkipihdeillä ja –taltoilla on omat suosijansa, mutta oma ehdoton suosikkimme klinikalla on punkkilasso: silmukka punkin kiinnittymiskohdan ympärille, lasso tiukaksi ja pieni kiertoliike ja se on siinä. Punkkilassoja on myytävänä klinikan myymälässä.

Kynsien leikkaus

Koirien kynsien leikkaus kuuluu rutiininomaiseen perusterveydenhoitoon mikäli kynnet eivät kulu esimerkiksi asfaltilla riittävästi. Kynsien leikkaus on hyvä tehdä kynnen kasvusta riippuen 2-6 viikon välein.

Klinikalla teemme koirien ja kissojen kynsien leikkausta ajanvarauksella.

Kynsien leikkaus hoitajalla 15€/koira/kissa 

Tunnistusmerkintä ja lemmikkieläinpassi

Tunnistusmerkintä on pakollinen näyttelyissä ja kokeissa käyville, sekä ulkomaille matkustaville eläimille. Tunnistusmerkintä on toki suositeltavaa kaikille lemmikeille, sillä se varmistaa kadonneen eläimen tunnistamisen.

Tunnistusmerkintänä käytetään mikrosirua, joka astetaan eläimen niskaan lapojen väliin, nahan alle. Toimenpide ei vaadi normaalisti rauhoittamista. Lisätietoa mikrosirusta saat Kennelliiton sivuilta

Meiltä saat myös matkustamisessa vaadittavan lemmikin EU-passin. Passin saamisen edellytys on tunnistusmerkintä, ja siihen merkitään rokotukset ja ekinokokkilääkitykset. Passista voit lukea lisää Ruokaviraston sivuilta

Vesiterapia, fysioterapia vai hieroja?

Ehyt-kumppaniemme kautta pystyt varaamaan koirallesi erilaista kuntoutusta esimerkiksi ortopedisen operaation jälkeen. Lue lisää vaihtoehdoista kuntoutuksesta täällä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää perusterveydenhuollon palveluista!

Sivu päivitetty viimeksi 2.4.2019