Hoitajan päivä

Hoitajan päivä Eläinklinikka EHYTillä

Aamulla käydään läpi päivän ajanvarauspotilaat, näin osataan suunnitella ja valmistautua tutkimuksiin ja operaatioihin. Tutkimushuoneet valmistellaan päivän potilaita varten, leikkaussali valmistellaan tulevia leikkauksia varten sekä röntgen-, ultraääni- ja laboratoriolaitteet käynnistetään. Ajanvarauksista suurin osa tehdään puhelimitse, joten yleensä aamurutiineihin kuuluu myös ajanvarausten kirjaaminen.Nettiajanvaraus palvelee myös 24/7 osoitteessa:  www.ehyt.info/ajanvaraus

Hoitajien listalla on aamuisin erilaisten verinäytteiden ottoa. Suurin osa verinäytteistä vaativat 12 h paaston, jolloin aamu ajankohdat ovat sopivimpia näytteenottoon. Perusverinäytteet pystymme tutkimaan klinikan omassa laboratoriossa, osa lähetetään ulkoiseen laboratorioon; tässä suosimme suomalaista toimijaa Movetia.

Aamupäivän potilas on hammaskiven puhdistukseen tuleva koira.

http://www.ehyt.info/elainklinikka-ehyt/hammashoidot/hammaskiven-poisto 

Eläinlääkäri tekee perustutkimuksen sekä rauhoittaa potilaan. Hoitaja puhdistaa hammaskiven sekä mahdollisesti kuvaa tarvittavat hampaat hammasröntgenillä. Hammashoitopaikalla meillä on nykyaikaiset anestesiavalvontalaitteet sekä ventilaattori, joka turvaa potilaan hengityksen nukutuksen aikana. Hammaskivenpoistoon käytetään ultraäänilaitetta. Mahdollisiin hampaiden poistoihin varataan erillinen aika. Hampaiden poistoja varten meillä Eläinklinikka EHYTillä on uudenaikainen porayksikkö sekä tarvittavat välineet vaativimpiinkin poistoihin.

Iltapäivän yksi potilaista on sterilaatioleikkaukseen tuleva koira. Eläinlääkäri tekee perustutkimuksen ja rauhoittaa potilaan. Hoitaja on valmistellut aamulla leikkaussalin sekä tarvittavat välineet ja käytettävät lääkkeet. Esilääkitty potilas kanyloidaan sekä valmistellaan leikkausta varten. Hoitajan tehtäviä leikkaussalissa on valvoa potilaan anestesiaa sekä avustaa eläinlääkäriä tarvittaessa. Leikkaussalissakin on käytössä nykyaikaiset anestesiavalvontalaitteet, ventilaattori sekä esimerkiksi leikkaava laser. Operaation jälkeen leikkaushaava hoidetaan terapialaserilla. Hoitaja tarkkailee, että potilas herää nukutuksesta normaalisti ja pysyy lämpimänä, sekä tarvittaessa antaa myös lisähappea heräämisen aikana. Nykyaikaisten lääkitysten ja laitteiden avulla nukutus on turvallista ja leikkauspotilaat toipuvat pääsääntöisesti hyvin leikkauksista.

Operaatioiden välissä hoitajien vastaanotolla käy terapialaserhoitoon tulevia potilaita. Terapialaserilla hoidetaan mm. kiputiloja ja haavoja. Lisää terapialaserista:
http://www.ehyt.info/ehyt-hyvinvointipalvelut/kunt...
Muita tavallisia päivittäisiä käyntejä ovat koirien anaalirauhasten tyhjennykset ja koirien, kissojen ja välillä myös kanien kynsien leikkuu.
Leikkausten ja tutkimusten lisäksi hoitajien työpäivään sisältyy eläinlääkäreiden avustamista, laboratoriotyötä, röntgenkuvien ottamista, välinehuoltoa sekä asiakaspalvelua.

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottavat klinikan hoitajat,

Jenni, Ulle, Johanna, Heidi, Janita ja Nina