Terveisiä ja teemapäiviä

Kesälomat ovat takana. Klinikan arjessa kesä on kiireistä aikaa, jolloin päivien suunnitelmat vaihtuvat tavallista tiheämmin. Käärmeenpuremat, lämpöhalvaukset tai vanhan lemmikin kunnon romahdus helteellä eivät tule harkitusti. Avun tarvitsijoita on paljon ja auttajia liian vähän. Oman klinikan osalta olen toiveikas, että saamme loppuvuodesta rivit taas täyteen ja odotusajat lyhyemmiksi.
Lieneekö kouluvuosien perinnettä, että syksyssä on aina myös uuden alun tunnelmaa. Asiakastilaisuudet käynnistyvät 18.9., jolloin teemana on diabetes ja käydään läpi lemmikkien terveystarkastusasioita. Päivän aikana voi veloituksessa mittauttaa lemmikkinsä verensokerin ja teettää kuntoluokituksen. Luento-osuudessa keskitytään terveystarkastusten tarpeellisuuteen, kenelle liioittelua ja kenelle tarpeen.
Lokakuun 9. päivä uusitaan suosittu Kutina-ilta. Kun lemmikillä on terve iho, sen korvia ei tarvitse puhdistaa, tassut saavat olla rauhassa ja yöt menevät ilman raapimista. Iho-ongelmat ovat erittäin yleisiä ja heikentävät rajusti sekä lemmikin että myös omistajan hyvinvointia. Hyvä uutinen on se, että lääkitysvaihtoehdot ovat monipuolistuneet ja todennäköisyys, että eläin saadaan oireettomaksi, on huomattavasti parempi kuin aikaisemmin. Jos lemmikin korvat ja kutina mietityttävät, tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!
Hyviä alkusyksyn hetkiä ja nähdään teemapäivillä
t. Pirkko