Ohjeet ja artikkelit

Tarjoamme monipuolisen valikoiman eläinlääkäripalveluita lemmikkisi hyväksi Salossa. Ota yhteyttä ja varaa aika!

Nukutusta vaativaan toimenpiteeseen saapuvan lemmikin tulee olla paastolla eli ilman ruokaa, vettä saa olla tarjolla. Aikuiset

koirat ja kissat

tulee paastottaa 8 tuntia ennen suunniteltua toimenpidettä.

Kaneja

ja jyrsijöitä ei saa pitää ilman ruokaa, ja niille olisi hyvä varata mukaan klinikalle omaa ruokaa/herkkuja joita voidaan tarjota heti heräämisvaiheessa. Ennen toimenpiteeseen tuloa koirien on hyvä päästä tarpeilleen, raskata fyysistä liikuntaa on hyvä välttää.

Klinikalle tullessa potilaan paino tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä (koirat aulassa olevasta vaa'asta ja kissat huoneessa). Useimpien leikkauksien jälkeen potilaalla tulee pitää kauluria/pukua, jos haluat käyttää omaa suojausta ota se mukaan tullessasi sillä usein jo heräämössä on tärkeä estää haavojen nuoleminen.


Ennen potilaan sedaatiota eli rauhoittamista eläinlääkäri tekee yleistutkimuksen potilaalle, jos lemmikin voinnissa on ollut jotakin normaalisti poikkeavaa tai sillä on jotakin sairauksia on ne tärkeä kertoa hoitavalle eläinlääkärille. Mikäli lemmikilläsi on lääkityksiä, kysy niiden antamisesta ennen nukutusta aikaa varatessa.
Potilaalla on heräämössä on mukavampaa mikäli mukana on esimerkiksi oma peitto, jossa on tuttuja tuoksuja. Viimeistään kotiin lähtiessä on autossa hyvä olla peitto, nukutettu eläin on tärkeä pitää lämpimässä.


Potilaan lähtiessä kotiin toimenpiteen ja heräämisen jälkeen käydään yhdessä hoitajan / eläinlääkärin kanssa ohjeet kotona toipumista varten. Joskus joidenkin toimenpiteiden jälkeen suositellaan kontrollikäyntiä, esimerkiksi hammasoperaatioiden jälkeen on n. viikon kuluttua maksuton kontrollikäynti. Kontrollikäynnit ja tikkien poistot tulee varata normaalisti ajanvarauksen kautta.

Matkustaminen lemmikin kanssa

Mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun lemmikin kanssa matkustetaan ulkomaille?

Matkustettaessa ulkomaille myös lemmikki tarvitsee passin. Tällä hetkellä lemmikkieläinpassi vaaditaan koirille, kissoille ja freteille. Lisäksi tietyissä maissa saatetaan vaatia ulkoloislääkityksiä ja perusrokotusten lisäksi annettavia lisärokotuksia.

Jos koira tai kissa matkustaa ulkomaille, omistajan kannattaa selvittää kohdemaan rokotusvaatimukset etukäteen maan lähetystöstä. Koirien ja kissojen viennistä ja tuonnista on luettavissa ohjeita myös Ruokaviraston sivuilta, jossa on ohjeistettu tuonti ja viento käytännöt EU:n sisä-ja ulkouolella.